Tarih: 03.11.2024 17:41

Ankara Kızılay'da 210 anıt ağaç koruma altında... Tarihi doku korunarak yenilendi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin ilk toplu konut projesi olan Kızılay’daki Saraçoğlu Mahallesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından aslına uygun şekilde, tarihi dokusu korunarak yenilendi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye’nin ilk toplu konut projesi olarak tasarlanan Saraçoğlu Mahallesi’nin yapımı 1946 yılında tamamlandı. Uzun yıllar boyu lojman olarak kullanılan yapılar zamana yenik düştü.

2020 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, atıl durumdaki bölgeyle ilgili talimat verdi.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Emlak Konut harekete geçti ve ‘Saraçoğlu Koruma, Yenileme ve Yaşatma Projesi’ hayata geçirildi. 82 bin metrekare alanda konumlanan Saraçoğlu Mahallesi’nde ?koruma, yenileme ve yaşatma projesi çalışmalarıyla yeni sosyal donatılar oluşturuldu.

210 ANIT AĞAÇ KORUMA ALTINDA

Projeyle mahalleye geleneksel Türk mimarisiyle inşa edilen 119 konut, 159 odalı apart otel ve 237 iş yeri kazandırıldı. 44 bin metrekarelik yeşil alan ile bir de çocuk parkı yapıldı. Aynı zamanda alanda bulunan 210 anıt ağaç korundu ve 3 binin üzerinde ağaç dikildi. Geçen yıl tamamlanan projeyle Ankara’nın merkezi hem yeni bir yeşil alana hem de tarihi dokusu ortaya çıkarılmış yeni bir mahalleye kavuştu. Vatandaşlara Kızılay’ın kalbinde yeşil alanlar ve kafelerin bulunduğu nefes alabilecekleri sosyal alan sunuldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Sevgili Başkentliler, Ankara’nın kalbindeki Saraçoğlu Mahallesi’nin yenilenen yüzünü gördünüz mü? Bugün Saraçoğlu’nda vakit geçirmek, doğa ve tarih ile iç içe olmak için harika bir gün” mesajıyla Saraçoğlu’nun yeni görüntülerini paylaştı.

Sevgili Başkentliler, Ankara’nın kalbindeki Saraçoğlu Mahallesi’nin yenilenen yüzünü gördünüz mü?

Şehrimize yeni bir nefes alanı kazandırdık.

Bugün Saraçoğlu’nda vakit geçirmek, doğa ve tarih ile iç içe olmak için harika bir gün.???? @ekgyoas pic.twitter.com/sYiH2ewpaH

— Murat KURUM (@murat_kurum) November 3, 2024




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —