Bolu ders oldu! İzmir'de otel denetimleri sıklaştı!

Bolu ders oldu! İzmir

Bolu ders oldu! İzmir'de otel denetimleri sıklaştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, otellere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği kapsamında yangın merdivenleri, acil çıkış kapıları, yön bulma tabelaları ile duman algılayıcı gibi birçok hayati önlem titizlikle inceleniyor. Eksik görülenler tutanak altına alınarak işletmelere süre veriliyor.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kentte otellere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Özellikle insan yoğunluğunun yaşandığı otelleri, Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği kapsamındaki kriterler çerçevesinde inceleyen ekipler, eksikliklere dair rapor oluşturuyor. İşletmeye eksikliklerin giderilmesi için 10 ile 30 gün arasında süre veriliyor. Ardından işletmenin bulunduğu ilçe belediyesine, yapının durumu hakkında rapor gönderiliyor.

İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri yangın güvenliği konusunda otellerde uyulması gereken kriterleri açıklarken, otelde konaklayanların da nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi.

İtfaiye Denetim ve Önleme Şube Müdürü Ahmet Karaman, denetimlerin sürekli yapıldığını hatırlatarak, “İzmir turizm kenti. Misafirlerin ve işletmede çalışanların can güvenliğini sağlamak, önceliğimiz. Yaptığımız iş oldukça kutsal. İnsan hayatı söz konusu. Yapacağımız en küçük dikkatsizlik, can ve mal güvenliği açısından risk oluşturabilir. Bu bilinçle çalışıyoruz” dedi.  

Proje İnceleme ve Denetim Amiri Mehmet Ekim ise yaptıkları incelemelerde birçok kritere baktıklarını belirtti.

Belirlenen kriterlerin hayati öneme sahip olduğunu ifade eden Mehmet Ekim, özellikle yangın merdiveni ve çıkış kapılarının acil duruma uygun olup olmadığını denetlediklerini aktardı. Ekim, “İki türlü denetim var. Biri iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına esas itfaiye uygunluk raporunun düzenlenmesi ile ilgili denetimler. Diğeri de gerek bizim yaptığımız gerekse resmi yollardan gelen şikayetler üzerine yapılan denetimler. Otellerde en önemli nokta çıkış kapıları. Tüm otellerde yangın merdiveninin bulunması gerekiyor. Sadece bu yangın merdivenlerinin sayısı, otelin büyüklüğüne göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin 20 kişi kapasiteli bir otelde bir yangın merdiveni yeterli. 20 kişinin üstünde kapasiteye sahip olan otellerde yangın merdiveni sayısı değişiyor” dedi.

“ÇİFT ÇIKIŞLI TÜM BİNALARDA YÖNLENDİRME LEVHASI ZORUNLU”

Yapı yüksekliği 15.50 metreyi bulan yataklı tesislerde tek yangın merdiveninin yeterli olduğunu ancak 15.50 metreden yüksek yapılarda ise en az iki yangın merdiveninin bulunması gerektiğini belirten Mehmet Ekim, şunları söyledi: “Bunların genişlikleri, kapı ölçülerinin durumu da kişi kapasitesine ve binanın yüksekliğine göre değişiyor. Yüksekliği 6.5 metreyi bulan ve bin metrekareyi geçen yataklı tesislerde duman dedektörü, alarm korna butonu zorunlu. Çift çıkışlı tüm binalarda yönlendirme levhası zorunlu. Çünkü yönlendirme olmazsa, ikinci çıkışın nerede olduğunu insanlar bilemez.”

“ACİL ÇIKIŞ KAPILARI KİLİTLİ OLMAMALI”

Otel odalarının kapılarının arkasında acil durum eylem planının asılı olması gerektiğine dikkat çeken Ekim, “Burada yangın merdiveninin, yangın dolabının yeri belirtiliyor. O nedenle yurttaşların acil durum eylem planına bakması önemli. Yine kaldıkları katta, yangın merdiveninin yerine bakılmalı. Koridorun hangi tarafında yangın merdiveninin bulunduğuna bakmak, hayati önem taşıyor. Herhangi bir yangın veya deprem anında binaların asansörlerini kullanmak güvenli değil. Sadece merdivenleri kullanmak zorundayız. Bunu yaparken de doğru yönlendirme ile o merdivene ulaşmamız gerekiyor. En önemli nokta yangın merdiveni. Diğer önlemler o an için devre dışı kalsa da yangın merdiveni yapıda bulunuyor. Acil çıkış kapısının kilitli olmaması, yönlendirme levhalarının da sağlıklı olması hayat kurtarır” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul'da 'en etkili ilaç' polemiği

Bursa Nilüfer Belediyespor'dan sevindiren galibiyet

Cumhurbaşkanı Erdoğan: En etkili ilaç sandık!

BAŞKAN MAMLAGİL DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ BURSA İL YÖNETİMİNİ ŞEKİLLENDİRDİ

TESK esnafları uyardı: İş Sağlığı için online kurslar 3 Şubat'ta başlıyor

Tenceredeki yağ alev alırsa nasıl söndürülür?

Bursa Osmangazi'de minyatür sergi

Ege'de sıklaşan depremler için Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı!

Kış Tatbikatı Kars'ta sürüyor

Bursa'da 7 okul daha güçlendirilecek!

Bursa Nilüfer'de müziğin birleştirici gücü ile kenetlendiler

Tarihi fenerler yenileniyor

Merinos 87 yaşında... Mirası Bursa'da yaşatılıyor

Bursa Büyükşehir 300 çocuğa Bursaspor çoşkusu yaşattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sapkınlıkla mücadeleye taviz yok!

Bursa Büyükşehir’den kırsala ekipman desteği

İRADE iki havalimanında görevde

Menopoz neleri değiştiriyor? Kadınların menopoz için ortalama yaşı 45-52!

TOFAŞ Spor Okulları Bursa'da bir araya geldi

8 saattir Ege Denizi 17 kez, Akdeniz 47kez sallandı!

Uludağ'ın zirvesine astığı bayrağa ceza!

Bebek ve çocuk giyim sektörü Junioshow’da buluştu

Bursa Çıraklık ve Staj Mağdurları hak arayışını sürdürüyor

Kent içi trafik alarm veriyor! Yoğunluğu hafifletmek mümkün mü?

MEB: Ekran süresini azaltın, anıları çoğaltın

Tek kulaçla 'şampiyonluk' yolunda

Bursa Yıldırım’da mobil fotoğrafçılık eğitimi başladı

Dünyanın ilk uzay video görüşmesi yapıldı

İstanbul'un yeni taksi plakalarına 29 yıllık ihale

Edirne Keşan'da iki günlük yol bozuldu! CHP'den AK Parti'ye 'beceriksizlik' eleştirisi

Yükleniyor