Bursa Kültür Yolu Festivali coşkusu başladı

Bursa Kültür Yolu Festivali coşkusu başladı

Bursa Kültür Yolu Festivali coşkusu başladı

Türkiye Kültür Yolu Festivali coşkusu, tarihi mirasıyla, eşsiz doğal ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan kadim şehir Bursa’da ikinci kez yaşanıyor.

BURSA (İGFA) - Bursa Kültür Yolu Festivali’nin açılışı, 28 Haziran’da Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi ile protokol üyelerinin katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve bir yandan kültürümüzü uluslararası sanat formlarıyla buluştururken, diğer yandan şehirlerimizin marka değerini artırmayı hedefleyen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yılki beşinci durağı Bursa oldu.

Dokuz gün sürecek festival boyunca, 71 noktada yaklaşık 600 etkinlikle Bursa’nın değerleri görünür kılınacak.

Bursa Kültür Yolu Festivali, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi’nin yanı sıra protokol üyelerinin katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış töreniyle başladı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı törende yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün burada sadece bir festivalin açılışını değil, aynı zamanda şehirlerimizin ruhunu, tarihini ve kültürünü sanatla bütünleştiren büyük bir kültür hareketinin heyecanını yaşıyoruz. Ve ne mutlu ki bu buluşmamıza, Osmanlı’nın ilk başkenti, köklü tarihî mirası, eşsiz mimarisi ve derin kültürel birikimiyle Bursa ev sahipliği yapıyor.

Medeniyetimizin kurucu izlerini taşıyan bir kültür ve tarih hazinesi olan bu kadim şehirde Kültür Yolu Festivali’ni gerçekleştirmek, geçmişle bugünü sanat aracılığıyla buluşturmak açısından bizler için ayrı bir anlam taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Beş yıl önce bir şehirde, mütevazı ama büyük bir vizyonla başlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yıl 7 bölgede, 20 şehirde hayat bulduğunun altını çizen Yazgı, “Mardin, Manisa, Malatya ve Kayseri’nin bu kültür yolculuğuna katılmasıyla, festivalimiz coğrafi çeşitliliğini ve kültürel zenginliğini daha da artırdı. Bu festival yalnızca konserlerden ya da sergilerden ibaret değil; geçmişle geleceği buluşturan, yerel olanla evrenseli harmanlayan güçlü bir kültür ve turizm atılımıdır. Şehirlerimizi marka şehirler haline getirmenin yolu onların kültürünü, sanatını ve hikâyesini yaşatmaktan geçiyor, biz de tam olarak bunu yapıyoruz.

Bu kültür atılımımızın turizme olan yansıması da oldukça sevindirici. Türkiye’nin dünya turizminde 5. sıradan 4. sıraya yükselmesi, kültürel mirasımızın etkin tanıtımı ve zengin içerikli etkinliklerle doğrudan ilişkilidir. Özellikle kültürel etkinlikler, nitelikli ziyaretçi artışını destekleyerek turizme önemli katkı sağlamaktadır. Bu etkinliklerin en güçlü taşıyıcısı ise Türkiye Kültür Yolu Festivali’dir. İlk yola çıktığımızda 80 etkinlik noktasıyla başlamıştık. Bugün bu sayı 1000’e yaklaştı. 2024 yılı itibarıyla 6.000’in üzerinde etkinlik ve on binlerce sanatçıyla; halkımızı sanatla, sanatçılarımızı halkla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kültür Yolu Festivali, sadece sanatseverlere değil, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı amaçlayan kapsayıcı bir organizasyon. Bu çerçevede, şehirlerimizin meydanları, sokakları, müzeleri, ören yerleri, kütüphaneleri ve kültür merkezleri sanatla dolup taşıyor. Çocuklarımıza atölyeler, gençlerimize konserler, ailelerimize söyleşiler ve sergiler sunuyoruz” dedi.

Bu festivalin temel taşının “Kültür ve Sanatla Bütünleşmiş Bir Turizm” vizyonu olduğunu belirten Yazgı, “Bugün artık Avrupa’nın en seçkin festivalleriyle birlikte anılan, Avrupa Festivaller Birliği’ne üye bir organizasyondan söz ediyoruz. Bu başarı, kültür ve turizm politikalarımızın ne denli doğru bir eksende ilerlediğini açıkça ortaya koymakla kalmıyor; aynı zamanda sanatın ve kültürün halkla buluşmasını, toplumla bütünleşmesini ve geniş kitlelere yayılmasını sağlayan güçlü bir zemin oluşturuyor. Bu büyük organizasyonun arkasında emek veren çok sayıda kurum, sanatçı, gönüllü ve yerel paydaş var. Her birine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Festivallerimizin süresi sınırlı olsa da bıraktığı kültürel ve sanatsal izlerin, kent yaşamında kalıcı etkiler bıraktığını memnuniyetle görüyoruz. Biz bu festivalle, şehirlerimize hatırlanacak anılar, gençlerimize ilham, kültürümüze sahip çıkacak bir gelecek bırakıyoruz” diye konuştu.

Yazgı, başta saygıdeğer sanatçılar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Bakan Yardımcısı Yazgı ve beraberindeki heyet açılış konuşmalarının ardından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yer alan “Şehzadeler Sultanlar Oyuncak Sergisi”, “Adil-i Mutlak Hat Sergisi”, “Eskizden Piksele Dijital Sanat Sergisi”, “Köklere Yolculuk Dijital Sanat Sergisi” ve “Pablo Picasso: Yaratılış Her Şeydir Sergisi”ni ziyaret etti.

Protokol daha sonra Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Oditoryum Alanı’na geçerek “Geleneksel Türk Okçuluğu Çalıştayı Açılış Paneli”ne katıldı.


Haber Kaynak : İGFA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bornova, Akıllı Şehirler sahnesinde


YAŞAM

Bursa Nilüfer'de anneler ve çocuklar kütüphanelerde buluşuyor


YAŞAM

Bursa Büyükşehir’den nefes aldıracak bölge parkı


YAŞAM

Bakan Göktaş’tan koruyucu ailelere ve çocuklara duygusal mektup


YAŞAM

Bursa'da üreticilere 'bağlarda don zararı' eğitimi


YAŞAM

Bursa Mudanya'da kabotaj coşkusu


YAŞAM

Ferdi Zeyrek'in ismi Dalaman'da yaşatılacak


YAŞAM

Bursa Defterdarlığı’ndan yeni hizmet adresi duyurusu


YAŞAM

Keşan’da Jandarma Astsubay Erkan Özkan'a son görev


YAŞAM

İMH Bursa Şubesi'nde Ali Yılmaz güven tazeledi


YAŞAM

Alışveriş Festivali esnafa can suyu oldu


YAŞAM

Edirne'de Beğendik Halk Plajı için geri sayım başladı


YAŞAM

Tarih Buluşmaları’nın konuğu Prof. Dr. Cengiz Şişman olacak


YAŞAM

Otizm ve Müzik Yaz Okulu beşinci yılında ritmini sürdürüyor


YAŞAM

Bursa İnegöl’de Türk Sanat Müziği ziyafeti


YAŞAM

Mersin ile Çin’in Xining kenti arasında ‘Kardeş Şehir Protokolü’ imzalandı

Bornova, Akıllı Şehirler sahnesinde

Zehir tacirlerine ağır darbe! 825 kilo eroin ele geçirildi

Edirne Barosu’ndan 'torba kanun' tepkisi

Yurtta bugün hava nasıl olacak? Hangi bölgeler 'kuvvetli rüzgar' altında?

Denizcilikte dijital dönüşüm... 2024’te 140 milyon TL tasarruf sağlandı

CHP’li Sarıbal: Çiftçi çöküşte, Saray enkazı örtüyor!

İSTOK’tan Leman Dergisi’ne sert tepki!

Manisa’da orman yangınlarıyla mücadele sürüyor... Başkan Dutlulu sahada

ABD'nin Suriye kararı... Türkiye'den iş birliği mesajı

Dijital reklam harcamaları rekor kırdı... Yapay zekâ tabanlı reklamlar yolda

CHP’li Yontar: Zeytini kömüre feda etmek geleceğe ihanettir!

Ordu Fatsa’nın tarihi mirası gün yüzüne çıkıyor

Üretici-Market fiyat farkı rekor kırdı! Karpuzda fark yüzde 600!

Aksaçlılar Derneği’nden Leman Dergisi’ne suç duyurusu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2