Bursa SMD, ulusal öğrenci yarışması için hazırlıklara başladı

Bursa SMD, ulusal öğrenci yarışması için hazırlıklara başladı

Bursa SMD, ulusal öğrenci yarışması için hazırlıklara başladı

Bursa Serbest Mimarlar Derneği (Bursa SMD), Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanlığı’na önemli bir ziyarette bulundu.

BURSA (İGFA) - Bursa Serbest Mimarlar Derneği (Bursa SMD) Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek, Sayman Zuhal Aslı Saka ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bostancı, Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin Vural Arslan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Şenkal Sezer, Dr. Öğr. Üyesi Gözde Kırlı Özer ve Öğr. Gör. Özge Tümer Yıldız’ı dekanlık binasında ziyaret etti.

“KÜÇÜK DESTEKLERLE KATKI SAĞLAMAK MÜMKÜN”

Bursa SMD yönetiminin ziyaretince çok memnun olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Tülin Vural Arslan, BUÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin meslek hayatına daha donanımlı başlamaları için staj olanaklarının artırılmasının önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Arslan, “Aslında çok küçük desteklerle üniversiteye katkı sağlamak mümkün. Dekan olduğumdan beri gönlümde olan, fakat daha önce çalışma alanı oluşturmadığım bir konu vardı, yapay zeka ve dijital mimarlık. Bu nedenle Mimarlık Fakültesi bünyesinde 3D yazıcılar, sanal gerçeklik gözlükleri gibi donanımlarla küçük çaplı bir laboratuvar kurmak istiyorum. Çünkü gençler bu teknolojilere çok hevesli. Bu alanda çalışmalar yapabilmek için yüksek kapasiteli bilgisayarlar, 3D yazıcılar ve VR gözlüklerine ihtiyaç duyuyoruz. Artık büyük inşaat firmalarında bile sanal gerçeklik gözlükleri kullanılıyor; bu da mimarlıkta yeni bir sektörün habercisi. Bu sektör yalnızca projecilikten ibaret değil. Gençler, farklı firmalara 3D tasarımlar sunarak bile bir kariyer oluşturabilir. Bu sebeple üniversitelerde bu alanların eğitimine ağırlık verilmesi gerekiyor” dedi.

Prof. Dr. Arslan ayrıca, “Bursa, diğer büyük şehirlerin aksine mimarlık öğrencilerinin kendilerini geliştirebileceği ve kentle iç içe olabileceği etkinlikler açısından oldukça yetersiz kalıyor. Üniversiteler şehirden uzak ve öğrencilerin kentle teması çok zayıf” diyerek öğrencilerin kentle daha fazla temas edebilmesini sağlamak için üniversite dışındaki farklı noktaları etkinlik alanı haline getirmenin önemli olduğunu vurguladı.

“GÜÇLÜ İŞ BİRLİKLERİ İLE GENİŞ KİTLELERE ULAŞMAK MÜMKÜN”

Bursa SMD Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek ise, öğrencilere yönelik staj programlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Öğrencilerimizin mekan kullanımında her türlü desteği sağlamaya hazırız. Asıl amacımız, şehri daha yaşanabilir bir hale getirmek ve mimarlık ile toplum arasında bir köprü kurmak. Türkiye’de özellikle Bursa’da bu tür farkındalıklar oldukça eksik. Her yıl ulusal düzeyde öğrenci yarışmaları düzenlemeyi planlıyoruz. Özellikle diploma projelerini yarışma formatında değerlendirerek genç mimar adaylarının özgün fikirlerini teşvik etmek istiyoruz. Genellikle konut temalı kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalışıyoruz ve bu projelerde ortaya çıkan ilginç fikirlerin mimarlık ofisleri ve inşaat sektörüne de ulaştırılması hedefleniyor. Sonuç olarak, bu görüşmeler ve projeler sayesinde Bursa’da mimarlık alanında öğrenci ve kent ilişkisini güçlendirmek, eğitimde pratik fırsatlar yaratmak ve mimarlık bilincini artırmak için önemli adımlar atılmakta. Belediyeler, üniversiteler ve meslek kuruluşları arasında kurulacak güçlü iş birlikleri ile bu çalışmaların daha geniş kitlelere ulaşması mümkün olacak” ifadelerini kullandı.

“ULUSAL MİMARLIK ÖĞRENCİLERİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI’NIN İKİNCİSİNİ HAZIRLIYORUZ”

Görüşmenin sonunda Bursa SMD YKB Can Şimşek, geçen yıl ilki düzenlenen ‘Ulusal Mimarlık Öğrencileri Fikir Projesi Yarışması’nın bu yılda düzenleyeceklerini belirtti. 2024 yılında “Mimarlık Pavyonu” temasıyla açılan ve toplam 150 bin lira ödül verilen yarışmanın ikincisi ile ilgili hazırlık çalışmalarına başladıklarını söyleyen Şimşek, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültelerinden ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nden danışman jüri üyelerinin yer alacağı yarışmada konu belirleme ve jüri oluşturma çalışmaları devam ediyor. Yarışmanın geçen yıl olduğu gibi Kasım ayının sonlarında ilan edilmesi bekleniyor” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Denizcilikte dijital dönüşüm... 2024’te 140 milyon TL tasarruf sağlandı

CHP’li Sarıbal: Çiftçi çöküşte, Saray enkazı örtüyor!

İSTOK’tan Leman Dergisi’ne sert tepki!

Manisa’da orman yangınlarıyla mücadele sürüyor... Başkan Dutlulu sahada

ABD'nin Suriye kararı... Türkiye'den iş birliği mesajı

Dijital reklam harcamaları rekor kırdı... Yapay zekâ tabanlı reklamlar yolda

CHP’li Yontar: Zeytini kömüre feda etmek geleceğe ihanettir!

Ordu Fatsa’nın tarihi mirası gün yüzüne çıkıyor

Üretici-Market fiyat farkı rekor kırdı! Karpuzda fark yüzde 600!

Aksaçlılar Derneği’nden Leman Dergisi’ne suç duyurusu

Bursa Nilüfer'de anneler ve çocuklar kütüphanelerde buluşuyor

Bursa Büyükşehir'den Yaz Spor Okulları'na start

Bursa Büyükşehir’den nefes aldıracak bölge parkı

Bakan Göktaş’tan koruyucu ailelere ve çocuklara duygusal mektup

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kutsallarımıza hakaret ettirmeyiz!

Bacak ağrısı ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir

DMM'den Kanal İstanbul iddialarına yalanlama

CHP'li Ün: Mısır ithalatını durdurun, çiftçi nefes alsın!

Bursa'da üreticilere 'bağlarda don zararı' eğitimi

ORYAZ’da ücretsiz kodlama eğitimleri başlıyor

Aybüke Albere, P&G Türkiye için sahnedeydi

Binaların yangın güvenliği için süre uzatıldı!

İzmir Urla’da 'Atatürk ve Kültürel Miras' seramikle buluştu

Bursa Mudanya'da kabotaj coşkusu

9 yılda 108 milyar TL tasarruf

Ferdi Zeyrek'in ismi Dalaman'da yaşatılacak

Bakan Yumaklı: 3 il 6 noktada yangınlar sürüyor! 'Ateş yakmayın' çağrısı

Bursa Defterdarlığı’ndan yeni hizmet adresi duyurusu

Potada yeni sezon kuraları çekiliyor

Bursa İnegöl'de hayvan pazarları 'belirsiz süre' kapatıldı

Yükleniyor