Bursa'da hak sahiplerine 'Yıldırım' tapu

Bursa

Bursa'da hak sahiplerine 'Yıldırım' tapu

Bursa Yıldırım Belediyesi, Mevlâna, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü ve Hacivat Mahaleleri’nde yıllardır süregelen mülkiyet ve imar sorunlarını gerçekleştirdikleri sessiz devrimle çözüme kavuşturuyor.

BURSA (İGFA) - Planlı yapılaşmanın, kentsel dönüşümün ve hizmetin önündeki en büyük engel olan imar sorununu kökten çözmek için kolları sıvayan Bursa Yıldırım Belediyesi, imar kanununda yapılan değişiklik ile sorunun önündeki en büyük engeli kaldırdı. 2019 yılından bu yana gerçekleştirilen çalışmalarla ilçede sessiz devrim gerçekleştirerek binlerce hak sahibini tapularına kavuşturan Yıldırım Belediyesi, ilçenin 40 yıllık sorunu olan; Mevlâna, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü ve Hacivat Mahalleleri’ni kapsayan bölgelerde toplamda 25 bin hak sahibine tapularını teslim etmeye hazırlanıyor. 1986 yılından bu yana devam eden, plan iptalleri ve hukuki süreçlerle kronikleşen imar sorunlarını ortadan kaldırmak için gerçekleştirilen şuyulandırma çalışmalarında sona gelindi ve askı süreci başladı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilgili mahalle muhtarları ve meclis üyeleri ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Yıldırım’da görevi devraldıkları 2019 yılından bu yana gerçekleştirdikleri imar ve kentleşme çalışmaları ile birlikte Parlayan Yıldırım'ı inşa etmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Oktay Yılmaz, “Bu bağlamda yasal düzenlemelerden imar uygulamalarına, kentsel dönüşüm çalışmalarından yeni sosyal yaşam alanlarının kazandırılmasına kadar birçok noktada proje ve hizmet üretiyoruz. Yıldırım için yaptığımız her işte ince eleyip sık dokuyarak, yıllar sonrasını da hesaba katarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda ‘doğru plan-doğru uygulama’ prensibimizle kamu kaynaklarını israf etmeden önemli işlere imza atıyoruz. Mülkiyet problemini ortadan kaldıran, özellikle ilçemizde riskli alanlarda yeni ve güvenli yaşamın önünü açan imar ve plan uygulamaları kentimiz için sessiz bir devrimdir. Gerçekleştirilen bu düzenleme sosyal donatı alanları ve ulaşım aksları ile güvenli, modern Yıldırım’ın önünü açacak” sözlerini kaydetti.

MÜLKİYET SORUNU TARİH OLUYOR

Göreve başladıklarında Yıldırım’ın en önemli probleminin imar uygulaması, hisseli parsel, tapu ve mülkiyet sorunu olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım’da göreve geldiğimizde ilçemizin 3’te birinde imar problemleri vardı. 1986 yılından bu yana, yapılan imar uygulamaları vatandaşlardan gelen itirazlar nedeniyle bozuluyordu. Bu problemleri gidermek için Ankara’ya gittik. İmar Kanunu’nun 18. Maddesinde yapılan değişiklik ile imar uygulamalarının sürekli değişmesine neden olan sorunu kökten çözdük. Yıldırım Belediyesi olarak 6 mahallemizde gerçekleştirdiğimiz imar plan uygulamalarının sonuna geldik. Nisan ayında bu bölgelerdeki toplamda 25 bin hak sahibine tapularını teslim edeceğiz. Yıldırım’da, imardan, hisseli parselden ve mülkiyetten kaynaklı sorunlar böylece tarihe karışacak” dedi.

YENİ YAŞAM YÜKSELİYOR

Nisan ayında gerçekleştirilecek tapu tesliminin bölgede gerçekleştirilmesi hedeflenen kentsel dönüşümün önünü açacağını ifade eden Başkan Oktay Yılmaz, “Bizler vaktinde imar çalışmaları yapmazsak oralar kendiliğinden kaçak yapılaşma ile şekilleniyor. Kaçak yapılaşma, hem tüm kulların hakkını gasp eden bir yaklaşım hem de kentleşmenin önündeki büyük bir engel. Kaçak yapılaşmanın az olduğu yerlerde dönüşüm daha hızlı gerçekleşiyor. Değirmenönü ve Karapınar’da tapu teslimi sonrası bölgede ciddi bir değişimin olduğunu görüyoruz. İnşallah sessiz devrim diye nitelendirdiğimiz 6 mahallede de dağıtacağımız tapu teslimi ile bölgede yeni apartmanların, sitelerin yükseldiğine şahitlik edeceğiz. Bu dönem Karapınar’dan Mevlana’ya kadar olan bölgede bambaşka bir yaşam başlayacak” diye konuştu. 


Haber Kaynak : İGFA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: En etkili ilaç sandık!

BAŞKAN MAMLAGİL DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ BURSA İL YÖNETİMİNİ ŞEKİLLENDİRDİ

TESK esnafları uyardı: İş Sağlığı için online kurslar 3 Şubat'ta başlıyor

Tenceredeki yağ alev alırsa nasıl söndürülür?

Bursa Osmangazi'de minyatür sergi

Ege'de sıklaşan depremler için Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı!

Kış Tatbikatı Kars'ta sürüyor

Bursa'da 7 okul daha güçlendirilecek!

Bursa Nilüfer'de müziğin birleştirici gücü ile kenetlendiler

Tarihi fenerler yenileniyor

Merinos 87 yaşında... Mirası Bursa'da yaşatılıyor

Bursa Büyükşehir 300 çocuğa Bursaspor çoşkusu yaşattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sapkınlıkla mücadeleye taviz yok!

Bursa Büyükşehir’den kırsala ekipman desteği

İRADE iki havalimanında görevde

Menopoz neleri değiştiriyor? Kadınların menopoz için ortalama yaşı 45-52!

TOFAŞ Spor Okulları Bursa'da bir araya geldi

8 saattir Ege Denizi 17 kez, Akdeniz 47kez sallandı!

Uludağ'ın zirvesine astığı bayrağa ceza!

Bebek ve çocuk giyim sektörü Junioshow’da buluştu

Bursa Çıraklık ve Staj Mağdurları hak arayışını sürdürüyor

Kent içi trafik alarm veriyor! Yoğunluğu hafifletmek mümkün mü?

MEB: Ekran süresini azaltın, anıları çoğaltın

Tek kulaçla 'şampiyonluk' yolunda

Bursa Yıldırım’da mobil fotoğrafçılık eğitimi başladı

Dünyanın ilk uzay video görüşmesi yapıldı

İstanbul'un yeni taksi plakalarına 29 yıllık ihale

Edirne Keşan'da iki günlük yol bozuldu! CHP'den AK Parti'ye 'beceriksizlik' eleştirisi

Bursa Avrupa'nın termal ağına yeniden üye oldu

Manisa Büyükşehir eğitimde ikinci döneme hazır

Yükleniyor