Palandöken: Çocuk işçiliği ile mücadeleye hız kesmiyoruz

Palandöken: Çocuk işçiliği ile mücadeleye hız kesmiyoruz

Palandöken: Çocuk işçiliği ile mücadeleye hız kesmiyoruz

DMW Diplomatlar Birliği ve Köksal Akademi tarafından organize edilen ve İstanbul’da düzenlenen Avrupa ve Türkiye İş Dünyasında Sürdürülebilirlik-İnsan Hakları Forumu Hazırlık Toplantısı’nda konuşan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çocuk işçiliğinin sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın karşı karşıya olduğu en hassas sosyal sorunlardan biri olduğunu söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çocuk işçiliği ile mücadele konusunda TESK olarak uzun süreli programları ve projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Programlardan birinin Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Konfederasyonumuz ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Ekspertiz Fırans ve Eduser’in yürütücüsü olduğu İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı İMEP olduğunu kaydeden Palandöken, "2020 yılından bu yana İMEP, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin eğitim ve istihdam yolculuklarına rehberlik ederek onlara yeni fırsatlar sunmayı amaçlayan bir program olmuştur. Programımızın başlangıcından bu yana öncelikle, 135 bin den fazla genç, çıraklık eğitimine yeni katıldı. Bu gençlerin yaklaşık 14 bin 500’ü Suriyeli, bu da programımızın kapsayıcılığını ve çeşitliliğini yansıtmaktadır” diye konuştu.    

4 BİNİN ÜZERİNDE ÇALIŞAN ÇOCUK ÇIRAKLIK EĞİTİMİNE YÖNLENDİRİLDİ”

4 binin üzerinde çalışan çocuğun tespit edilerek örgün eğitime veya çıraklık eğitimine yönlendirildiğini söyleyen Palandöken, “Bu çocuklarımıza eğitimde ikinci bir şans vermek suretiyle, onların gelecekte daha iyi fırsatlar yakalamasını sağladık. Ayrıca, İMEP programı kapsamında yaklaşık 800 işyerinde, çırak öğrencilerin uygulamalı eğitim ortamlarının iyileştirilmesine destek verdik. Bu işyerlerinde daha iyi ve güvenli eğitim alan çıraklarımız, mesleki becerilerini daha etkili bir şekilde geliştirdiler. TESK olarak, 12 Birliğimizle ve 100’ün üzerinde mesleki odamızla birlikte sahadaydık ve çalışmaları hep beraber gerçekleştirdik. 2025 yılının başında İMEP 2’nin imzalarını atarak yukarıda çok küçük kısmından bahsettiğim başarılarını aşmayı kendimize amaç edindik” dedi.

“DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLARIMIZI ELBETTE UNUTMADIK”

UNICEF ile birlikte 2018’den beri Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programı’nın dördüncü fazını büyük bir başarıyla devam ettirdiklerini belirten Palandöken şunları kaydetti:

“Sahaya inerek sadece teşkilatımızla değil, çocuklarımız, gençlerimiz, aileler, usta öğreticilerimiz ve mesleki eğitim merkezi öğretmenleri ve yöneticilerinin yanı sıra iş yerleriyle de görüşmeler yaptık. 6 binin üzerinde iş yerini ziyaret ederek bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdik, çıraklarımızı mesleki eğitime yönlendirdik. Esnaf ve Sanatkârlara verilen eğitimlerle iş sağlığı ve güvenliği konusunda 665 işletmeye ulaşarak güvenli ve sağlıklı çalışma ortamları sağladık. Deprem bölgesindeki çocuklarımızı da elbette unutmadık. 550 öğrenciye hem nakdi eğitim teşviki yardımı yaptık hem de psiko-sosyal destek sağladık. Programla gençlere dijital beceri eğitimleri ve iş temelli eğitim programları vererek 495 öğrencimize geleceğin mesleklerini tanıttık ve dijital dönüşüme dikkatlerini çektik.”


Haber Kaynak : İGFA

MGK'da 'Kırmızı Kitap' güncellendi!

Manisa'da kırmızı yol uygulaması sonlandırıldı

Avusturya ve İzmir çevre için iş birliği yapacak

Bursa Gemlik'te yeşil alanlarda budama çalışmaları sürüyor

İzmir’e Tansaş modeli geliyor

DEVA Genel Başkan Yardımcısı Ekmen: Kültür ve Turizm Bakanı istifa etmeli!

SAMEK’te 24 farklı branşta eğitim yüzlerce kursiyerle buluşuyor

Bursa Gemlik’te otobüs durakları tertemiz

Ordu'nun otopark ihtiyacına Valilik katkısı

Pençe Kilit'te 4 terörist etkisiz!

5 yıl içinde en çok ihtiyaç duyulacak 5 meslek

Anahtar'da hizmet odaklı yaklaşım benimsiyoruz

Kanser riskini menopoz değil ilerleyen yaş artırıyor

Uludağ için bir önergede İYİ Partili Türkoğlu'ndan

Malatya Doğanşehir'e TBB’den araç desteği

Kartalkaya’daki yangın için dünyadan taziye mesajları

TBB: Düşünceler baskı altına alınmaktadır

Sirena Marine işçileri 3 Şubat'ta greve çıkıyor

2060'a kadar susuzluk yaşatmayacak Çınarcık Barajı’nda çalışmalar hızlandı

Keşanlı emekliler İGFA'ya konuştu... Zam ceplere girmeden eridi!

Bolu faciasındaki 22 kişinin tedavisi sürüyor

Gıda güvenliği tehdit etmeye devam ediyor... Nasıl korunmalıyız?

Çocuklara empati kazandırmak onları daha mutlu ediyor

2025-YDS/1 sınavı için başvurular başladı

Millet uyardı! Uludağ'ın yangın röntgeni çekilmeli!

SGK pilot uygulamada yaklaşık 130 bin parmak izini doğruladı

Ağıralioğlu'ndan Özdağ'a destek

Sinan Oğan'dan Ümit Özdağ tepkisi

U11 Manisa Cup’ta kupa heyecanı

2024'te 2,6 milyon aracın kaydı yapıldı

Yükleniyor