Sabancı Üniversitesi "Veri Bilimi Ve Analitiği" adlı yeni lisans programını tanıttı

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi "Veri Bilimi Ve Analitiği" adlı yeni lisans programını tanıttı

Sabancı Üniversitesi, tüm kurumlarda büyük ihtiyaç duyulan ve geleceğin meslekleri arasında öne çıkan veri analizi yeteneğine yönelik eğitim verecek yeni lisans programını tanıttı. Veri Bilimi ve Analitiği Programı, 2024-2025 yılında eğitime başlayacak.

İSTANBUL (İGFA) - Sabancı Üniversitesi, bilgi altyapısı sağlam, özgüveni yüksek dünya vatandaşı mezunlar yetiştirmek amacıyla yeni programlar açmaya devam ediyor. Sabancı Üniversitesi, tüm kurumlarda etkin stratejiler ve politikalar oluşturabilmek için gerekli verilerin doğru şekilde toplanması ve bu verilerin düzgün bir şekilde incelenip yorumlanması yeteneklerini kazandıracak “Veri Bilimi ve Analitiği” lisans programını açtı. 2024-2025 yılında eğitime başlayacak yeni programda, veri bilimi ve analizi üzerine eğitim verilecek.

Veri Bilimi ve Analitiği Programı, günümüzde stratejik kararların alınmasında verinin öneminden hareketle ihtiyaca yanıt verecek uzmanları yetiştirmek üzere tasarlandı. Veri Bilimi ve Analitiği, öğrencilerin Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sanat ve Sosyal Bilimler ve Yönetim Bilimleri fakültelerinden dersler aldığı, disiplinlerarası bir program olarak öne çıkıyor. Veri Bilimi ve Analitiği Programı’nın müfredatı, öğrencilerin, veriyi etkin bir şekilde kullanıp analiz etmeyi öğrenmelerini sağlarken aynı zamanda bu yeteneklerini biyoinformatik, endüstri mühendisliği, psikoloji, ekonomi, finans, sosyal bilimler ve diğer birçok alanda uygulayabilmeleri için kendilerini geliştirmelerine de olanak sağlıyor. Bu program ile öğrencilere mühendislik, sosyal bilimler ve yönetim bilimleri alanlarında, büyük veri analizi ile bilgileri anlamlandırabilme yetileri kazandırılması da amaçlanıyor.

Yeni lisans programında; iyi bir matematik alt yapısının üzerine “Veri Bilimine Giriş, Veri Bilimi İçin İleri Programlama ve Görsel Veri Analizi, Büyük Veri Teknolojileri, Makine Öğrenmesi, Yapay Zekâ Teknolojileri (Gen Al), Doğal Dil İşleme, Büyük Dil Modelleri (Gemini, Chat GPT), Uygulamalı İstatistik, Ekonometri ve Optimizasyon” dersleri verilecek. Ayrıca; Ekonomi, Finans, Pazarlama, Yönetim Bilimleri, Psikoloji, Siyaset Bilimi ve benzer alanlarda veri bilimine yönelik dersler de eğitim müfredatı içinde yer alacak.

GELECEĞİN EN ÇOK TALEP GÖREN MESLEKLERİNDEN BİRİ OLACAK

Dünya Ekonomik Forumu'nun 2023 yılında yayınladığı “Mesleklerin Geleceği” isimli rapora göre; yapay zekâ ve makine öğrenmesi, veri bilimcisi ve analisti, büyük veri uzmanı, veri mühendisi ve benzeri alanlarda çok sayıda yeni iş imkanının olacağı öngörülüyor. Belirli bir alanda büyük veriden değer yaratmak isteyenlerin katılacağı program ile öğrenciler; veri işleme ve anlamlandırma, istatistiksel modelleme, yapay zekâ, makine öğrenmesi, sonuçları yorumlayabilme, analitik düşünme becerisi, farklı disiplinlerde veri bilimi ve analitiği uygulamaları ve hesaplamalı sosyal bilimler konularında becerilerini geliştirecekler.

Veri Bilimi ve Analitiği Programı mezunlarının; Finans, Enerji, Telekom, Sağlık, E-Ticaret, Medya, Pazarlama, Ulaştırma, İnsan Kaynakları, Kamu Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Uluslararası Kuruluşlar gibi pek çok alanda çalışabilme imkanına sahip olabilecekleri öngörülüyor.


Haber Kaynak : İGFA

Edirne Keşan'da litrelerce sahte içki ele geçirildi

Ankara'da 'Senfonik Müslüm Şarkıları'

İzmir'de tatil çocuk atölyeleri ile şenlenecek

İzmir Bornova’da yol yapım çalışmaları hız kesmiyor

Mabel Matiz'den 360 derece '14 Şubat' şovu!

Meteoroloji'den 'kritik' uyarı

3 bine yakın zehir tacirine Narkokapan! Milyonlarca hap ele geçirildi

MGK'da 'Kırmızı Kitap' güncellendi!

Manisa'da kırmızı yol uygulaması sonlandırıldı

Avusturya ve İzmir çevre için iş birliği yapacak

Bursa Gemlik'te yeşil alanlarda budama çalışmaları sürüyor

İzmir’e Tansaş modeli geliyor

DEVA Genel Başkan Yardımcısı Ekmen: Kültür ve Turizm Bakanı istifa etmeli!

SAMEK’te 24 farklı branşta eğitim yüzlerce kursiyerle buluşuyor

Bursa Gemlik’te otobüs durakları tertemiz

Ordu'nun otopark ihtiyacına Valilik katkısı

Pençe Kilit'te 4 terörist etkisiz!

5 yıl içinde en çok ihtiyaç duyulacak 5 meslek

Anahtar'da hizmet odaklı yaklaşım benimsiyoruz

Kanser riskini menopoz değil ilerleyen yaş artırıyor

Uludağ için bir önergede İYİ Partili Türkoğlu'ndan

Malatya Doğanşehir'e TBB’den araç desteği

Kartalkaya’daki yangın için dünyadan taziye mesajları

TBB: Düşünceler baskı altına alınmaktadır

Sirena Marine işçileri 3 Şubat'ta greve çıkıyor

2060'a kadar susuzluk yaşatmayacak Çınarcık Barajı’nda çalışmalar hızlandı

Keşanlı emekliler İGFA'ya konuştu... Zam ceplere girmeden eridi!

Bolu faciasındaki 22 kişinin tedavisi sürüyor

Gıda güvenliği tehdit etmeye devam ediyor... Nasıl korunmalıyız?

Çocuklara empati kazandırmak onları daha mutlu ediyor

Yükleniyor