Yeni dönem 'Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu' temasıyla başlayacak

Yeni dönem

Yeni dönem 'Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu' temasıyla başlayacak

Yeni eğitim öğretim yılının ilk haftasının ilk dersinde temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki tüm sınıflarda, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersiyle eğitime başlanacak.

ANKARA (İGFA) -Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ile Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi"ndeki, açıklamalarının ardından kendi imzasını taşıyan, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" konulu resmi yazı 81 ile gönderildi.

Resmi yazıda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile değerlerin kişiyi erdemlere ulaştıran ve eylemleri aracılığıyla gözlemlenebilen "erdem-değer-eylem" çerçevesinde kavramsallaştırıldığı belirtildi.

Erdemlerin eğitim öğretim etkinlikleri sonucunda bireye kazandırılması hedeflenen kişiliğin güçlü yanlarını ifade ettiğine vurgu yapılan yazıda, modelin ana hedefinin, eylemlerden değerlere, değerlerden erdemli insana, erdemli insandan ise nihai hedef olan "huzurlu aile ve toplum" ile "yaşanabilir çevrede huzurlu insan"a ulaşmak olduğu ifade edildi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde öğrencilerin millî kültürüne ve manevi değerlerine bağlı, gelenekleri ile tarihine saygı gösteren, bu değerleri gelecek nesillere aktarmaya önem veren, kültürüne duyarlı bir tutum sergilemesinin hedeflendiğine dikkatin çekildiği yazıda şunlar kaydedildi:

"Öğrenciler ülkeler arası yardımlaşmanın, dostluğun gelişmesine katkıda bulunacağını, dünya barışının dostça ilişkiler kurma ve uzlaşma yoluyla tesis edilebileceğini bilir. Aynı zamanda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde eğitim, herkesin hayat boyu erişiminin teminat altına alındığı temel bir hak olarak görülür. Bu bağlamda, 1915'te, Çanakkale'de yazılan muhteşem destanımızda 'Çanakkale Geçilmez' diyerek yedi düvele meydan okuyan kahramanlar arasında yer alan, Kudüs ve Gazze'den gelen Filistinlilerin torunlarının yaşadıkları zulümle beraber eğitime de erişemiyor olmaları vatanını, milletini sevgi ve bağlılıkla savunurken tarihini, kültürel mirasını anlayan, toplumsal sorumluluklarını yerine getirme bilinci geliştiren öğrencilerimizi ve milletimizin diğer fertlerini derinden etkilemektedir. Buna göre, 'Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi' temasına yönelik hazırlanan ders planlarının 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının ilk haftasının ilk dersinde temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki okul türlerinde uygulanması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim."

DERS TEMEL EĞİTİM VE ORTAÖĞRETİM KADEMESİNDE FARKLI UYGULANACAK

Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" konulu ders, ilkokul ve ortaokul düzeylerinde 40 dakika süreyle verilecek. Bu dersle öğrencilerin vatan sevgisini, kardeşliği, yardımseverliği, adaleti ve özgürlüğü, Türk ve Filistin halklarının birlikte mücadele ettiği tarihi olaylar üzerinden öğrenmeleri sağlanacak.

Çanakkale Savaşı'nda Türk ve Filistin halklarının omuz omuza savaşarak gösterdiği kahramanlık ve fedakârlık anlatılarak Gazze'deki direnişle, özgürlük ve vatanlarına bağlılıkları vurgulanacak. Bu şekilde, iki halkın tarihten gelen güçlü dostluk ve kardeşlik bağları öğrencilerin kalplerine dokunacak.

Öğrencilere, Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" ve Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirlerinin de okunacağı derste, Osmanlının Birinci Dünya Savaşı sırasında Filistin topraklarını savunmak için verdiği mücadele ve Gazze'deki halkın özgürlük için gösterdiği direnişten bahsedilecek.

Türk ve Filistin halkının, hem Çanakkale'de hem de Filistin'de düşmana karşı birlikte savaştığını ve aynı amaç için, yani özgürlük, adalet ve vatan için mücadele ettiğinin anlatılacağı derste öğretmen, Türk ve Filistin halkının ortak kaderini, iki halkın kardeşlik ve vatanseverlik duygularının ne kadar güçlü olduğunu gösteren örneklerle açıklayacak.

Dersin sonunda duygusal empati aktivitesi ile öğrencilerin neler hissettikleri, duygu ve düşünceleri sorularak beyin fırtınası yapılacak.


Haber Kaynak : İGFA

Ukrayna'da yaşayan Türk iş insanına mafya baskısı

Bursa AFSİAD Başkanı Dr. İlker Duran’dan KOBİ’ler için Finansman Çağrısı

Malatya’da zirai don mağduriyeti! Bakan Yumaklı’dan ilk ziyaret

Üç pisti başlatan Avrupa'da ilk olacak

İzmir Menemen’e 620 milyon liralık dev yatırım

60 yıllık tutku için geri sayım... 3 Türk takımı da yarışacak

Uluslararası Kardeş Okul İş Birlikleri Çalıştayı Bursa’da gerçekleştirildi

Bursa Nilüfer Belediyespor finalde

Caracal Robotics takımına Rumeli Türklerinden anlamlı destek

MASKİ Matik’lerden ulaşım kartlarına bakiye yükleme dönemi başlıyor

İzmir'de Narlıdere Belediyesi, Atatürk anıtı’nı bakıma aldı

İklim dengesizliğine yeni umut! Aronya -40'a direnç gösteriyor!

Çay topraklarına can suyu... Rize, Trabzon ve Artvin'de çay bahçelerinde verim arttı

İstanbul Beylikdüzü’ndeki atıklar Hatay’a nefes oldu

Sakarya'da Kaynarca’nın altyapı projesinin ilk etabında sona gelindi

Çalışma Bakanlığı'ndan istihdam atağı... 3 yılda 445 bin kişiye staj desteği

Bursa Gemlik’te kentsel dönüşüm hız kazanıyor

Uluslararası Spor Şenlikleri heyecanı Nilüfer’i sardı 

Kent Lokantası ve Halk Mandıra Salihlililerin hizmetinde

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin 'Bahar Şenlikleri' tepki topladı

Tarım ÜFE'de en yüksek artış turunçgillerde... Turunçgiller 'Tarım'ın gözdesi

Sırrı Süreyya Önder'in hayati tehlikesi sürüyor! Aort damarı yırtılması nedir?

Ordu'da kaz yetiştiriciliği artıyor

Bakan Bolat’tan Şam’da kritik görüşme

ATP GreenX, 10. İstanbul Karbon Zirvesi'nin altın sponsoru oldu

Çocuklar 23 Nisan’ı Osmangazi’de neşeyle kutlayacak

İstanbul'da Bakırköy’ün parkları yaza hazır

2. Uluslararası Kapanca Sokak Festivali için hazırlıklar başladı

Yerli ve Milli Savunma Teknolojileri göz kamaştırdı

MEB'den uluslararası konferans hazırlığı

Yükleniyor